HelloFresh
topBanner
Groene shakshuka met linzen en feta

Groene shakshuka met linzen en feta

Met knapperig platbrood

Lees meer

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken vandaag een groene versie met groene linzen, spinazie en groene paprika.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Groene paprika

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak

Linzen

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen komijnzaad

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Staafmixer
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op, dit heb je in de stap 2 nodig.

2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal, als de shakshuka te nat blijft, halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in 3 - 4 minuten knapperig in de oven.

6

Verdeel de shaksuka over de borden, garneer met de overige feta en serveer met het platbrood.