Skip to main content
Geschnetzeltes van romige kip en champignons
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met rösti en broccoli

Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je alvast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Citroen

75 ml

Culinaire room

100 gram

Broccoli

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

25 gram

Bloem

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten56.6 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels12.7 g
Eiwitten39.1 g
Zout1.7 g
Potassium288 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Weeg de aardappelen af. Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een grote kom een beslag van de aangegeven hoeveelheid water en 25 g bloem per persoon. Voeg de geraspte aardappelen, de knoflook en de helft van de ui toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de citroen in partjes.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Aardappel bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Schep 1 grote el van het aardappelmengsel in de pan. Druk plat met de achterkant van de spatel. Herhaal dit tot je ongeveer 3 rösti's per persoon hebt. Bak de rösti's 6 - 8 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn (zie Tip).  Verlaag het vuur en houd warm in de pan.

Tip: Probeer de rösti's tijdens het bakken zo min mogelijk te bewegen, anders vallen ze uit elkaar.

Geschnetzeltes maken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de culinaire room en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten reduceren, of tot de saus de gewenste dikte heeft.

Broccoli koken
5

Breng ondertussen water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rösti's over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de broccoli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen