Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Met geroosterde broccoli en aardappelen

Lees meer

Wanneer je een simpel ingrediënt als ui lang(zaam) gaart, krijgt het een hele intense smaak. Neem bijvoorbeeld de uienchutney waar je in dit recept een snelle jus van maakt. De jus past perfect bij de kip en geeft de gekookte aardappels extra sjeu. De broccoli kook je deze keer niet, maar rooster je in de oven, waardoor hij lekker knapperig en extra smaakvol wordt.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Broccoli

15 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

4 stuks

Gemarineerde kipdrumsticks

2 stuks

Knoflookteen

500 g

Vastkokende aardappelen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3866 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Oven
Pan met deksel
Schilmesje
Zeef
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Broccoli stomen
Broccoli stomen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel een laagje water van circa 3 cm aan de kook. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Doe de gesneden broccoli in een zeef en hang in of boven de pan met het kokende water. Stoom de broccoli, afgedekt, 4 – 5 minuten.

Roosteren en snijden
Roosteren en snijden
2

Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de broccoli 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Rooster in de laatste 5 minuten het amandelschaafsel mee. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot en pers of snijd de knoflook fijn.

Kip bakken
Kip bakken
3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks, als ze gaar zijn, uit de pan en bewaar apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

Koken en snijden
Koken en snijden
4

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

Jus maken
Jus maken
5

Verhit dezelfde hapjespan van de kipdrumsticks op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de jus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks. Garneer met de bladpeterselie en geschaafde amandelen.