Skip to main content
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook

3.6
(3,7 k)

Voor dit gerecht hebben we kippendij gekonfijt. Konfijten is een kooktechniek waarbij vlees, wild of gevogelte langdurig wordt gegaard in dierlijk vet. Wij hebben hier verse kruiden aan toegevoegd voor extra veel smaak. De konfijtte kippendij is 3 uur lang gegaard op een temperatuur van 75 graden celsius.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

¼

Courge butternut

1

Pomme

1

Gousse d'ail

1 brin(s)

Romarin frais

1

Cuisse de poulet confite

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories643 kcal
Énergie (kJ)2690 kJ
Graisses21 g
Graisses saturées9 g
Glucides80 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines28 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cuisinière
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Plat allant au four
Poêle à bords hauts

Instructions

Snijd de flespompoen in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen (musica) en flespompoen en snijd beide in blokjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel (goudreinet) en snijd in even grote blokjes. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Kook de aardappelen 10 minuten voor in de pan met deksel. Voeg halverwege de pompoenblokjes toe en kook 5 minuten mee.

Voeg de ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal.
3

Giet de aardappelen en pompoenblokjes af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Voeg de knoflook toe, besprenkel met olijfolie en meng goed door. Voeg de rozemarijntakjes toe en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg halverwege de appel toe en schep een keer om. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de kippendij.
4

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan (zie tip) en bak de gekonfijte kippendij 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de geconfijte kippendij en pompoen-aardappelschotel over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes