Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op het receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Komkommer
250 gram
Broccoli
120 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Biologische citroen
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Gezouten cashewnoten
(BevatPinda's, Noten)50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de muntblaadjes grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in plakjes en bewaar apart.
Weeg de broccoli af, bak de bloem van de broccoli extra fijn en snijd de steel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de broccoli 1 - 2 minuten in de pan met bouillon. Zet het vuur uit, maar giet niet af. Weeg de couscous af en voeg samen met de helft van de knoflook toe aan de pan met broccoli en bouillon. Roer door elkaar en laat afgedekt wellen tot gebruik. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de rode ui in fijne, halve ringen. Pers 1/4 citroen per persoon uit in een kleine kom. Snijd de rest in partjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en rode puntpaprika 6 - 7 minuten. Voeg in de laatste minuut de rest van de knoflook en 1/4 zakje Afrikaanse kruiden per persoon toe. Haal de pan van het vuur. Voeg de couscous met broccoli toe en meng goed door elkaar. Roer de zure room, het citroensap en de helft van de munt door de couscous met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de overige munt met de yoghurt, peper en zout.
Hak de cashewnoten grof en verbrokkel de witte kaas. Verdeel de couscous over de borden en leg de plakjes komkommer ernaast. Garneer met de cashewnoten, de witte kaas en een partje citroen. Serveer met de yoghurtsaus.