topBanner
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met tomatentapenade en geroosterde paprika

Lees meer

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Courgette

150 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

16 ml

Olijfolie met rozemarijn

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3219 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Waterkoker
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in de waterkoker. Snijd de paprika eerst in smalle repen en snijd ze vervolgens door de helft. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Laat de feta heel. Besmeer per persoon 1 plak feta met 1/2 el tomatentapenade.

2

Voeg de gesneden paprika en courgette toe aan een ovenschaal. Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, de olijfolie met rozemarijn en peper en zout. Leg de feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur zonder olie. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Zet het vuur laag en kook de orzo afgedekt in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten. Meng de overige tomatentapenade door het geheel. Garneer met het vers basilicum.