Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Venkel
Farfalle
50 gram
Spinazie
50 gram
Zure room
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
10 gram
Parmigiano Reggiano DOP
Gekruid kipgehakt
½ el
Olijfolie
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie Tip). Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten.
Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper (zie Tip) toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.
Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe of zet apart op tafel zodat iedereen het zelf kan toevoegen.