Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125
Champignons
1.5
Bosui
½
Knoflookteen
1
Verse gember
120
Kipfilethaasjes
¼
Komkommer
50
Sugarsnaps
1
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Gluten, Soja)
200
Verse udonnoedels
(Bevat: Gluten)
25
Taugé
5
Cashewstukjes
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
½
Zonnebloemolie
50
Kippenbouillon
1
Ketjap manis
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd het witte deel van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene deel in dunne ringetjes en bewaar apart.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg het witte deel van de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Voeg de sugarsnaps, de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip). Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels, komkommer en taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.