Skip to main content
Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met extra groenten: sugarsnaps en taugé

4.5
(34)

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Allergenen:
Gluten
Soja
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125

Champignons

1.5

Bosui

½

Knoflookteen

1

Verse gember

120

Kipfilethaasjes

¼

Komkommer

50

Sugarsnaps

1

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Soja)

200

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

25

Taugé

5

Cashewstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½

Zonnebloemolie

50

Kippenbouillon

1

Ketjap manis

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)669 kcal
Energie (kJ)2799 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers26 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd het witte deel van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene deel in dunne ringetjes en bewaar apart.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipfilethaasjes bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg het witte deel van de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de sugarsnaps, de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip). Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels, komkommer en taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders