Double protein - Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet

Double protein - Japanse noedelsoep met dubbele portie kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Eenpansgerecht
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

0.38 stuk(s)

Paksoi

200 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

500 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)369 kcal
Energie (kJ)1544 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten36.5 g
waarvan suikers4 g
Vezels3.5 g
Eiwitten9.4 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Soeppan

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon (zie TIP).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder of geen sojasaus en/of bereid 500 ml bouillon met 3/4 bouillonblokje in plaats van een hele.

Snijden
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn (zie TIP). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof. 

Tip: Voor een mildere gembersmaak snijd je de gember niet fijn maar in plakken, die je er vlak voor serveren weer uithaalt.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper (zie TIP) 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Tip: Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.

Tip: Japanse noedelsoep, ook wel ramen, is makkelijk te maken en heel smaakvol. Het is een lichte soep waar je een heleboel groente in kwijt kunt. Vandaag maak je de soep met een dubbele portie gemarineerde kipfiletreepjes.