Skip to main content
Double protein - Dubbele portie varkenshaas met peultjes
Double protein - Dubbele portie varkenshaas met peultjes

Double protein - Dubbele portie varkenshaas met peultjes

met wortelpuree en zelfgemaakte vleesjus

4.4
(206)

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken, en kun je zelfs rosé eten.

Labels:
Familie
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Varkenshaas

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme runderbouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)491 kcal
Energie (kJ)2053 kJ
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten26.2 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels9.7 g
Eiwitten5.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Garde
Aardappelstamper
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Koken
2

Kook de wortelen 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortelen en aardappelen ruim onder water staan. Giet zodra beide gaar zijn af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verwijder de helft van de sjalot en knoflook uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg de varkenshaas toe aan de koekenpan en bak in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de varkenshaas daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 7 – 9 minuten in de oven.

Vleesjus maken
4

Zet het vuur van de koekenpan hoog en blus de achtergebleven sjalot en knoflook af met de bouillon en 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de jus op smaak met peper en 1 tl mosterd per persoon. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg vlak voor serveren nog 2 el koude boter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

Wortelpuree maken
5

Breng in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes en kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met wortelen en aardappelen. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de wortelpuree over de borden en leg de varkenshaas ernaast. Schep de peultjes erop en serveer met de vleesjus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders