Skip to main content
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade

Edamame groeit in trossen aan takken. De naam komt dan ook van het Japanse woord "eda", dat tak betekent, en "mame", dat bonen betekent - "bonen aan takken" dus!

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Rogge
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Rogge)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Kimchi

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4337 kJ
Energie (kcal)1036 kcal
Vetten61.3 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten84.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten37.1 g
Zout4.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium886 mg
Calcium14 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Kom
Deegroller

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Aardappelwedges bakken
2
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Voeg het broodje toe aan de bakplaat tijdens de laatste 3 - 4 minuten van de baktijd.
Worstjes bakken
3
  • Wikkel het spek om het worstje.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak het worstje in 2 minuten rondom bruin.
  • Dek af met het deksel en bak nog 8 minuten op middelmatig vuur. Draai regelmatig om.
Salade maken
4
  • Sla de komkommer met een deegroller of pan. Snijd vervolgens in grove stukken.
  • Snijd de koriander grof.
  • Meng in een kom de komkommer, sojabonen, Vietnamese saus en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
Hotdog beleggen
5
  • Snijd het broodje open en besmeer met de mayonaise.
  • Beleg met het worstje, de kimchi (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de gefrituurde uitjes.
  • Garneer met de overige koriander.
Serveren
6
  • Serveer de hotdog met de aardappelwedges en de komkommersalade ernaast.
  • Serveer de sriracha-mayonaise bij de aardappelwedges.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders