Skip to main content
Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst
Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kippendij is panklaar en alvast gehuld in een marinade van citroengras en wokki-kruiden.

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Sjalot

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met witte kool

100 gram

Voorgegaarde kippenboutfilet

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2939 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Cuire le riz
1

Pour le riz, portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole avec une pincé de sel.Faites cuire le riz 10 à 12 minutes. Égouttez-le et réservez sans couvercle.

Cuire les légumes
2

Émincez l'échalote.Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol dans la sauteuse à feu moyen-vif.Faites cuire l'échalote 2 à 3 minutes.Ajoutez le mélange de légumes asiatiques et faites cuire 2 à 3 minutes.

Ajouter la cuisse de poulet
3

Ajoutez la cuisse poulet précuite et la sauce vietnamienne à la sauteuse.Effilochez la viande à la fourchette et mélangez bien. Faites chauffer 2 à 3 minutes. Pendant ce temps, coupez le citron vert en quartiers et concassez grossièrement les cacahuètes. Détachez les feuilles de menthe et de basilic thaï des brins et ciselez-les finement avec la coriandre.

Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.

Servir
4

Pressez un quartier de citron vert par personne au-dessus de la sauteuse contenant la cuisse de poulet.Servez le riz sur les assiettes et disposez les légumes avec la cuisse de poulet à côté. Garnissez des herbes fraîches et des cacahuètes. Accompagnez du reste de quartiers de citron vert et de la sauce sucrée au chili à votre goût.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

10 g | Menthe, coriandre et basilic thaï frais
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Vegetarisch gehackt en croûte

Vegetarisch gehackt en croûte

met portobello en cranberrychutney
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Varkensworst met broccolipuree

Varkensworst met broccolipuree

Met uienjus, karwijzaad en walnoten
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Gebakken kabeljauwfilet met broccoli

Met krieltjes, grana padano en pijnboompitten
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla