Skip to main content
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade

4.2
(276)

Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ zakje(s)

Ras el hanout

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2846 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten75.6 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels13 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.9 g
Potassium321.3 mg
Calcium33 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Deksel
Large Frying Pan
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergine toe en bak 4 - 5 minuten.

Parelcouscous koken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de sauteerpan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaat toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Labnesaus maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de komkommerblokjes, overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous over diepe borden en verdeel de kip eroverheen. Garneer met de munt-labnesaus. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders