Skip to main content
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

4.3
(2,9K)

Geef dit gerecht extra pit met TABASCO®. Deze pikante pepersaus is gemaakt met slechts 3 ingrediënten: pepers, zout en azijn. Hét specerij als je van lekker pikant houdt!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Tabasco

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2525 kJ
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels13.6 g
Eiwitten19.2 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
Chili sin carne maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de sauteerpan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata en 25 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3
  • Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
  • Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen (zie Tip).

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders