Skip to main content
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2871 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten62.8 g
waarvan suikers13 g
Vezels13.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelwedges bereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Schil de aardappelen of was grondig. Snijd de aardappelen in wedges. 
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Snijd de paprika in reepjes. Snijd het basilicum in reepjes. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 5 - 7 minuten. Haal uit de pan bewaar apart. 
  • Bak de knoflook, ui en paprika 1 - 2 minuten in dezelfde pan.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg vervolgens de passata, het achtergehouden kookvocht, het basilicum en de helft van de Siciliaanse kruidenmix toe.
  • Dek de pan af en laat 2 - 4 minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de burger in de saus. Beleg de burger met beide kazen en dek de pan opnieuw af. Zet het vuur lager en bak 2 - 3 minuten verder, zodat de kaas kan smelten.
Serveren
4
  • Voeg de boter en de overige Siciliaanse kruidenmix toe aan de aardappelen. Meng goed en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de patatjes over de borden.
  • Serveer de burger met de saus ernaast.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla