Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

met harissa en angstaanjagende spinazie

Maak je klaar voor een spooktaculair feest met dit gerecht! Deze herfstige smaken zijn perfect voor Halloween en brengen een angstaanjagend goede maaltijd naar je tafel. Serveer dit griezelige gerecht en zie het verdwijnen - als je durft!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten69.5 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels21.6 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan

Instructies

Wortel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1/2 cm dik.
  • Meng de wortel in een kom met de Midden-Oosterse kruiden. Besprenkel met olijfolie en meng goed.
  • Leg de wortel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten. Schep halverwege om en besprenkel met wat extra olijfolie indien nodig. De wortel is gaar als de uiteinden lichtbruin zijn en de binnenkant zacht.
Bulgur koken
2
  • Bereid de bouillon in een pot. Voeg de bulgur toe en kook in 10 minuten gaar. Roer regelmatig.
  • Snijd voorzichtig de feta in 'spook'-vormpjes (zie foto voor inspiratie!).
  • Verkruimel de overige feta voor later als garnering (zie Tip).
  • Houd een paar amandelen heel voor later. Hak de rest grof.

Tip: Als je wilt, kun je de spookvormen overslaan en alle feta verkruimelen. Dit gaat sneller, maar is minder spooky!

Haunted harissasaus maken
3
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Roer de honing en harissa erdoor en bak 30 seconden mee, of tot het begint te geuren.
  • Schep de saus door de bulgur toe en meng goed door elkaar. Roer daarna hand per hand de spinazie erdoorheen.
Serveren
4
  • Serveer de harissa-bulgur op borden en leg de wortelvingers en de spookachtige feta erbovenop.
  • Leg de amandelen op de wortels als 'nagels' en gebruik wat gehakte amandelen om ogen voor de spookjes te maken.
  • Garneer met de overige feta en amandelen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui