Skip to main content
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pikante lente-ui salsa, cashewnoten en komkommer

Sojabonen, ook wel edamame genoemd, groeien in trossen aan takken. De naam komt dan ook van het Japanse woord 'eda', dat tak betekent, en 'mame', dat bonen betekent - 'bonen aan takken' dus!

Labels:
Plantaardig
Unieke ingrediënten
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ bosje(s)

Lente-ui

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

5 gram

Gemberpuree

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Suiker

naar smaak

Pikante rode saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels5.4 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Halveer de courgette in de lengte. Kerf met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees, maar snijd niet helemaal door de courgette heen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgette, afgedekt, 5 - 8 minuten met de snijkant naar beneden.

Saus maken
2

Meng in een kleine kom de witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) met de honing, de gemberpuree en de helft van de sojasaus (zie Tip). 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 van de sojasaus en voeg tijdens het serveren eventueel meer toe naar smaak.

Plantaardige kipstukjes bakken
3

Draai de courgette om en verdeel de misosaus erover. Draai opnieuw om en verlaag het vuur. Bak 1 minuut met de snijkant naar beneden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de plantaardige kipstukjes 7 - 8 minuten. Voeg wat pikante rode saus naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.

Salsa maken
4

Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kleine kom de rode peper met de sesamolie, de lente-ui en de helft van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de overige sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in schijfjes. Voeg de komkommer en de sojabonen toe aan de saladekom en schep goed om. Meng de suiker, een snuifje zout en de overige wittewijnazijn door de rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de miso-courgette en de plantaardige kipstukjes erbovenop. Verdeel de sojabonen-komkommersalade ernaast. Garneer met de lente-ui-salsa en de cashewnoten.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla