Pastabowl met chorizo en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastabowl met chorizo en olijven

Pastabowl met chorizo en olijven

met puntpaprika en cherrytomaten

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Penne

10 gram

Leccino olijven

¾ tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Paprikapesto

20 gram

Roomkaas

125 gram

Rode kerstomaten

¾ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)717 kcal
Energie (kJ)2999 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.9 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bakken en koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  • Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de koekenpan van de chorizo opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak nog 2 minuten.
Mengen
3
  • Halveer de cherrytomaten en de olijven.
  • Meng de roomkaas en een scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de gebakken paprika, chorizo, cherrytomaten, olijven en de paprikapesto.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit. Hier een extra vitamine E boost door de paprikapesto.