In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Zoete aardappel
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Mini-komkommer
40 gram
Veldsla
40 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Oranjehoen krokante kipschnitzel
(Bevat: Tarwe, Gerst, Gluten)
1 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe aan een kom en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de zoete aardappel 25 - 30 minuten in de oven.
Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). Meng in een kleine kom de mayonaise en zoet-pikante chilisaus. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de salade zonder rijst. Je kunt de rijst voor een andere keer bewaren.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Meng de linten in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Voeg de veldsla toe aan de saladekom en besprenkel met extra vierge olijfolie. Schep goed om.
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de kipschnitzel in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en snijd in reepjes.
Verdeel de veldsla over diepe borden en verdeel de rijst eroverheen. Leg de zoete aardappel, wortellinten, komkommer, tomaat, schnitzel en avocado erbovenop. Garneer met de zoet-pikante chilimayo.