De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Verse bladpeterselie
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
80 gram
Vegetarische kipstukjes
½ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
0.17 head
Botersla
½ stuk(s)
Appel
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Gele wortel
½ tl
Mosterd
½ tl
Honing
½ tl
Extra vierge olijfolie
2.5 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd 1/2 bladerdeegrol per persoon af. Snijd elke bladerdeegrol in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Snijd de grotere stukken vegan kipstukjes klein. Voeg de vegan kipstukjes met 1 1/2 tl kerriepoeder per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipkerrie. Breng op smaak met peper en zout.
Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk bladerdeegplakje. Vouw de andere helft van het bladerdeegplakje over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 min in de oven, of tot ze gaar zijn.
Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Meng in een saladekom de overige zure room met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla, de wortel, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.
Leg 3 bladerdeegpakketjes per persoon op een bord en serveer de salade erbij (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Serveer dan 2 bladerdeegpakketjes per persoon en bewaar het overige pakketje voor de lunch of als tussendoortje de volgende dag.