Skip to main content
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade

In vergelijking met andere komkommersoorten hebben mini-komkommers een dunnere schil. Ook zijn ze korter, bijna pitloos en extra knapperig. De smaak is mild en lichtzoet.

Allergenen:
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zwart streetfoodbroodje

(Bevat: Tarwe)

250 gram

Aardappelen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Bieten-tortillachips

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

25 gram

Bloem

30 ml

Water

30 ml

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)5226 kJ
Energie (kcal)1249 kcal
Vetten64.6 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten121.7 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels15 g
Eiwitten40.2 g
Zout4 g
Potassium223 mg
Calcium18 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Ontbijtspek bakken
2

Haal de ontbijtspeksneetjes los van elkaar en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier. Bak 5 minuten in de oven. Voeg het streetfoodbroodje toe aan dezelfde bakplaat en bak nog 3 minuten verder.

Burger bereiden
3

Breek de bieten-tortillachips in de verpakking en voeg toe aan een kom (zie Tip). Meng in een andere kom de aangegeven hoeveelheid water met de bloem. Wentel de burger eerst door het beslag en daarna door de bieten-tortillachipsstukjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is.

Tip: Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken.

Salade maken
4

Snijd de helft van de tomaat in schijfjes en snijd de andere helft in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Bewaar wat slabladeren apart voor later gebruik en snijd de overige sla grof. Voeg de sla, tomatenblokjes en komkommer toe aan een saladekom. Meng in een kleine kom de honing met de witte balsamicoazijn, de helft van de mosterd en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Snipper de ui fijn en voeg toe aan een kleine kom. Voeg de smokey tomatenketchup, de overige mosterd en de overige mayonaise toe. Meng goed door.

Serveren
6

Serveer de frieten over borden. Snijd het zwarte streetfoodbroodje open en besmeer beide kanten met de smokey saus. Leg de burger, het ontbijtspek, de tomatenschijfjes en de bewaarde slablaadjes op het broodje. Serveer de salade ernaast en besprenkel met de honing-mosterddressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla