In vergelijking met andere komkommersoorten hebben mini-komkommers een dunnere schil. Ook zijn ze korter, bijna pitloos en extra knapperig. De smaak is mild en lichtzoet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Zwart streetfoodbroodje
(Bevat: Tarwe)
250 gram
Aardappelen
2 plak(ken)
Ontbijtspek
⅓ head
Botersla
½ stuk(s)
Mini-komkommer
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Bieten-tortillachips
30 gram
Smokey tomatenketchup
1 stuk(s)
Meatier-burger
(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Mosterd
25 gram
Bloem
30 ml
Water
30 ml
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Voeg de frieten toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Haal de ontbijtspeksneetjes los van elkaar en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier. Bak 5 minuten in de oven. Voeg het streetfoodbroodje toe aan dezelfde bakplaat en bak nog 3 minuten verder.
Breek de bieten-tortillachips in de verpakking en voeg toe aan een kom (zie Tip). Meng in een andere kom de aangegeven hoeveelheid water met de bloem. Wentel de burger eerst door het beslag en daarna door de bieten-tortillachipsstukjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is.
Tip: Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken.
Snijd de helft van de tomaat in schijfjes en snijd de andere helft in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Bewaar wat slabladeren apart voor later gebruik en snijd de overige sla grof. Voeg de sla, tomatenblokjes en komkommer toe aan een saladekom. Meng in een kleine kom de honing met de witte balsamicoazijn, de helft van de mosterd en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui fijn en voeg toe aan een kleine kom. Voeg de smokey tomatenketchup, de overige mosterd en de overige mayonaise toe. Meng goed door.
Serveer de frieten over borden. Snijd het zwarte streetfoodbroodje open en besmeer beide kanten met de smokey saus. Leg de burger, het ontbijtspek, de tomatenschijfjes en de bewaarde slablaadjes op het broodje. Serveer de salade ernaast en besprenkel met de honing-mosterddressing.