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Rijstbowl met kipfilethaasje en knoflook
Rijstbowl met kipfilethaasje en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasje en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Pinda's
Sesamzaad
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

100 gram

Broccolirijst

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

50 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.25 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Pikante rode saus

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2722 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels7.4 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.1 g
Potassium154.4 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Préparer
1
  • Portez un bon volume d'eau salée à ébullition dans la casserole et faites-y cuire le riz 8 à 10 minutes. Ajoutez-y le riz de brocoli dans les 3 dernières minutes de cuisson. 
  • Égouttez et passez sous l'eau froide, puis réservez.
  • Râpez la carotte. 
  • Ciselez grossièrement la coriandre. 
Cuire le poulet
2
  • Faites chauffer 1 filet d'huile de tournesol dans la poêle à feu moyen-vif et cuire le poulet 2 à 3 minutes de chaque côté. 
  • Baissez le feu et poursuivez la cuisson 3 minutes. Salez et poivrez à votre goût. 
  • Ajoutez l'ail et la moitié de la sauce soja. Faites cuire 2 minutes de plus, ou jusqu’à ce que le poulet soit cuit à cœur.
Préparer la sauce
3
  • Dans le saladier, mélangez le vinaigre de vin blanc, la sauce rouge épicée (de type harissa), le miel, la purée de gingembre, l'huile de sésame, la moitié du chutney de mangue et le reste de sauce soja. Salez et poivrez à votre goût. 
  • Ajoutez le riz, le chou et la carotte au saladier, puis mélangez bien. 
  • Dans le petit bol, mélangez la mayonnaise avec le reste de chutney de mangue. 
Servir
4
  • Coupez le poulet en tranches. 
  • Servez la salade dans des assiettes creuses. Déposez-y le poulet. 
  • Garnissez des cacahuètes et de la coriandre. 
  • Arrosez de mayonnaise au chutney de mangue. 

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