Skip to main content
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree

4.5
(346)

In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenpartjes bij.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Zeekraal

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Beurre blanc

(Bevat: Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2844 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels15.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout1.7 g
Potassium144.8 mg
Calcium36.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Venkel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelloof apart ter garnering. Snijd de venkel in partjes en voeg toe aan een ovenschaal. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje erboven. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Groenten koken
2

Schil of was de aardappelen en wortel grondig. Snijd beide in grove stukken. Voeg de aardappelen en wortel toe aan een pot en zet onder water. Verkruimel het overige bouillonblokje erboven. Kook 12 - 15 minuten, bewaar een klein beetje kookvocht. Giet af en bewaar apart.

Zeekraal bakken
3

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de citroen in 6 partjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeekraal samen met de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen opnieuw 1/3 van de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.

Saus verwarmen
5

Verhit dezelfde pan van de zalm op laag vuur en verwarm de beurre blanc 2 - 3 minuten. Stamp ondertussen de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige boter en een scheutje van het bewaarde kookvocht toe en stamp door. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de puree en venkel over de borden. Verdeel de zalm en zeekraal erbovenop. Besprenkel met de beurre blanc en garneer met het bewaarde venkelloof. Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders