Nieuw ingrediënt in je box! Deze aardappelkruidenmix voegt een rijke en hartige smaak toe aan je aardappelen, met een kruidige balans die elke maaltijd verrijkt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Mini-komkommer
65 gram
Rode kerstomaten
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Aardappelkruidenmix
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
25 gram
Biologische zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
½ el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] mayonaise
Rasp de aardappelen en ui fijn boven een schone afwasdoek. Vouw de afwasdoek dicht en knijp het overtollig vocht goed uit de aardappelen en ui. Meng in een grote kom de aardappelen, ui, bloem en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een grote sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Schep het aardappelmengsel in de sauteerpan, zonder het plat te duwen (zie Tip)
Tip: Gebruik eventueel een tweede pan als je voor meer dan 2 personen kookt.
Dek de pan af en laat zonder roeren 3 - 4 minuten bakken, of tot de bodem goudbruin en licht krokant is. Gebruik een spatel om de koek in kleinere stukken te verdelen en keer de stukken om. Strooi de aardappelkruidenmix eroverheen. Dek de pan opnieuw af en bak 3 - 4 minuten verder zonder te roeren.
Snijd de citroen in 6 partjes en snipper de sjalot fijn (zie Tip). Meng in een saladekom de sjalot, extra vierge olijfolie, honing, mosterd en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je serveert de sjalot rauw. Houd je hier niet van? Bak de sjalot apart met een scheutje olijfolie en voeg in stap 6 toe aan de zure room.
Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg beide toe aan de saladekom. Voeg de sla toe en meng goed door. Garneer de salade met de pompoenpitten.
Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.
Meng in een kleine kom de zure room, mayonnaise en de Peruaanse kruidenmix. Serveer de rösti op borden met de salade ernaast. Verdeel de zure-roomsaus in toefjes over de rösti. Serveer met de overige citroenpartjes.