Skip to main content
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten

Nieuw ingrediënt in je box! Deze aardappelkruidenmix voegt een rijke en hartige smaak toe aan je aardappelen, met een kruidige balans die elke maaltijd verrijkt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Mini-komkommer

65 gram

Rode kerstomaten

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Aardappelkruidenmix

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels14.6 g
Eiwitten19.3 g
Cholesterol15 mg
Zout1.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1570.1 mg
Calcium92.2 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Theedoek
Grote kom
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Rasp de aardappelen en ui fijn boven een schone afwasdoek. Vouw de afwasdoek dicht en knijp het overtollig vocht goed uit de aardappelen en ui. Meng in een grote kom de aardappelen, ui, bloem en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit ondertussen een grote sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Schep het aardappelmengsel in de sauteerpan, zonder het plat te duwen (zie Tip)

Tip: Gebruik eventueel een tweede pan als je voor meer dan 2 personen kookt.

Rösti bakken
3

Dek de pan af en laat zonder roeren 3 - 4 minuten bakken, of tot de bodem goudbruin en licht krokant is. Gebruik een spatel om de koek in kleinere stukken te verdelen en keer de stukken om. Strooi de aardappelkruidenmix eroverheen. Dek de pan opnieuw af en bak 3 - 4 minuten verder zonder te roeren.

Dressing maken
4

Snijd de citroen in 6 partjes en snipper de sjalot fijn (zie Tip). Meng in een saladekom de sjalot, extra vierge olijfolie, honing, mosterd en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de sjalot rauw. Houd je hier niet van? Bak de sjalot apart met een scheutje olijfolie en voeg in stap 6 toe aan de zure room.

Salade maken
5

Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg beide toe aan de saladekom. Voeg de sla toe en meng goed door. Garneer de salade met de pompoenpitten.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Serveren
6

Meng in een kleine kom de zure room, mayonnaise en de Peruaanse kruidenmix. Serveer de rösti op borden met de salade ernaast. Verdeel de zure-roomsaus in toefjes over de rösti. Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla