Skip to main content
Volkoren penne

Volkoren penne

Met rode paprikapesto en broccoli

3.6
(966)

Omdat je in dit gerecht werkt met volkorenpasta is het vezelrijk, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. De paprikapesto werd speciaal gemaakt door onze leverancier Kitchen on a Mission. Met de verse oregano, één van de bekendste kruiden uit de Italiaanse keuken, breng je dit pastagerecht verder op smaak.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

250 gram

Champignons

125 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse oregano

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

60 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)704 kcal
Energie (kJ)2945.5 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten72 g
Vezels17 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Mengkom
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de broccoli.
2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en stoof de broccoli ongeveer 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.

Kook de penne.
5

Kook ondertussen de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pureer de broccoli tot een gladde saus.
6

Haal het grootste deel van de broccoli uit de pan en meng met de paprikapesto in een hoge kom of blender. Voeg de overige olijfolie en peper en zout naar smaak toe en pureer tot een gladde saus.

7

Voeg de saus, cherrytomaten, oregano en 1 - 2 el kookvocht van de penne per persoon bij de broccoli in de wok of hapjespan en verhit 2 minuten. Voeg daarna de penne toe en verhit al roerende nog 1 minuut.

Garneer met de zonnebloempitten.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders