Skip to main content
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Je stoomt de heekfilet in de oven

Je gebruikt heekfilet, afkomstig uit de Noordzee, voor het maken van een vispakketje. “Dit is mijn favoriete manier om vis te bereiden. Zo makkelijk en heel smaakvol!” riep Maartje toen ze ontdekte dat dit gerecht op het HelloFresh-menu is komen te staan. De vis krijgt een lichtkruidige smaak door de krulpeterselie.

Allergènes:
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Grenailles

½

Fenouil

100 g

Haricots verts

2 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Filet de merlu avec peau

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre de vin blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories514 kcal
Énergie (kJ)2150.6 kJ
Graisses17 g
Graisses saturées3 g
Glucides59 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines27 g

Ustensiles

Cuisinière
Couvercle
Poêle à bords hauts
Papier aluminium
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de krieltjes
2

Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Halveer de sperziebonen
3

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel en sperziebonen 8 minuten op middelmatig vuur.

Besprenkel met de olijfolie
5

Gebruik 1 vel aluminiumfolie per persoon en verdeel hier de de groenten over. Leg daar bovenop de heekfilet en de helft van de krulpeterselie. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met het vispakketje. Garneer het gerecht met de overige krulpeterselie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes