Skip to main content
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus
Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

Verse ravioli met spek en venkel-geitenkaassaus

met peultjes, salade en amandelschaafsel

4.1
(160)

Deze verse ravioli wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek met speciaal Italiaans meel en een vulling van tuinbonen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

10 gram

Amandelschaafsel

4 plak(ken)

Ontbijtspek

140 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

50 gram

Peultjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)978 kcal
Energie (kJ)4093 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers13 g
Vezels13.5 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.


Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon voor de verse ravioli en de peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor serveren met de slamix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Haal het amandelschaafsel uit de pan en houd apart. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Saus afmaken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel in de pan van de ravioli en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel eroverheen. Garneer met het ontbijtspek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders