Skip to main content
Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus
Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus

Vegetarische schnitzel met Parmigiano-roomsaus

met Siciliaanse kruiden, broccoli, sperziebonen en patatjes

4.3
(424)

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Broccoli

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels23 g
Eiwitten25.2 g
Zout2.1 g
Potassium573.3 mg
Calcium124.5 mg
Iron3.8 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Groenten koken
2
  • Breng water aan de kook in een andere pot. Kook de broccoli en sperziebonen 5 - 7 minuten.
  • Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit een klontje boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en bloem 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met het achtergehouden kookvocht. Voeg de room, Siciliaanse kruiden en 2/3 van de geraspte kaas toe.
  • Breng aan de kook en laat 3 - 5 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de saus te dun? Voeg dan weer dezelfde hoeveelheid bloem toe, roer goed door en laat nog 2 - 3 minuten indikken. Is de saus te dik? Voeg dan een klein beetje extra water toe.

Serveren
4
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
  • Serveer de schnitzel, patatjes en groenten over de borden.
  • Garneer de groenten met de overige kaas.
  • Serveer de saus over de patatjes en de schnitzel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders