Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool

Yeşil biber betekent letterlijk groene peper in het Turks. De groene peper in dit gerecht heeft een milde smaak en is dus ook geschikt voor iedereen die niet van pikant houdt.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ bosje(s)

Radijs

100 gram

Gesneden rode kool

1 stuk(s)

Turkse groene peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

2 stuk(s)

Pitabroodje

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3129 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.6 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Voeg de gesneden rode kool en de plakjes radijs toe aan een kom met per persoon 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar opzij en schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Sausje maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit in een kleine kom. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Meng in een tweede kleine kom de yoghurt en de knoflook met per persoon 1 tl citroensap.

Turkse peper bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Turkse groene peper 3 minuten. Snipper ondertussen de ui.

Rundergehakt bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in andere koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het rundergehakt met köftekruiden toe en bak 4 - 6 minuten mee.

Pita verwarmen
5

Wikkel de pitabroodjes in aluminiumfolie en verwarm ze 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Serveren
6

Snijd de pita open. Druppel een beetje knoflook-yoghurt dressing erin. Vul ze vervolgens met de zoetzure rode kool, radijsjes, Turkse groene peper en rundergehakt. Garneer met nog wat knoflook-yoghurt dressing en peterselie. Serveer met de eventuele overige partjes citroen (zie Tip).

Tip: Indien niet alles in de pitabroodjes past, serveer je dit er extra bij in kleine kommen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen