Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en zoete labne-mangosaus

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.99 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

3 stuk(s)

Bruine tortilla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Labne

20 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)269 kcal
Energie (kJ)1127 kJ
Vetten15.8 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten15.5 g
waarvan suikers3 g
Vezels8 g
Eiwitten12.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieb
Keukenpapier
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Maar, niet alleen dat! Ze zijn ook rijk aan verschillende B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium en kalium. Én ze bevatten 4-5x meer vitamine E in vergelijking met andere peulvruchten. Vitamine E hebben we nodig voor een sterke weerstand.

Kikkererwten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.
  • Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.

Smaakmakers klaarmaken
3
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de bladpeterselie grof.
  • Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.
  • Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen rijk is aan groenten maar ook aan vezels en calcium? De voornaamste bronnen van de vezels zijn naast de groenten ook de bruine tortilla's en de kikkererwten.

Serveren
4
  • Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.
  • Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.
  • Garneer naar smaak met de toppings.

Tip: Vezels zijn onder andere van belang voor een goede werking van de darmen, een verzadigd gevoel en het voorkomen van energiedips door bloedsuiker schommelingen.