Skip to main content
Piraña-bowl met pasta

Piraña-bowl met pasta

met avocado, cheddar en zure room

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Végé
Famille
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Courgette

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3549 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten96.6 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels12.2 g
Eiwitten27.8 g
Cholesterol15 mg
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium355.5 mg
Calcium52.7 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 9 - 11 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en houd de pasta apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de Peruaanse kruidenmix en de helft van het gerookte paprikapoeder 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de suiker en zwarte balsamicoazijn toe.
Courgette bakken
2
  • Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 8 - 10 minuten sudderen.
  • Zet daarna het vuur uit en roer de pasta erdoorheen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de courgette en het overige paprikapoeder 1 - 2 minuten.
Garnering voorbereiden
3
  • Giet de mais af.
  • Voeg de mais en de knoflook toe aan de courgette. Bak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de peterselie grof. Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in kommen of op diepe borden.
  • Serveer alle ingrediënten in aparte kommen zodat iedereen zelf een pastabowl kan samenstellen. Of serveer het gerecht direct op de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders