Skip to main content
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, parmigiano reggiano en verse kruiden

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Allergenen:
Egg
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Egg, Hvede)

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Milk)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)924 kcal
Energie (kJ)3866 kJ
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook water in een grote pot voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges vervolgens in 5 gelijke stukken.

Weetje: Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.

Asperges koken
2

Kook de aspergestukken 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en rasp de parmigiano reggiano. Schep de aspergestukken uit de pot en bewaar apart. Schep 100 ml kookvocht per persoon uit de pot. Voeg een snuif zout toe aan de pot en breng de rest van het water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de parmigiano reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Pasta koken
4

Kook ondertussen de verse pasta in 4 - 6 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft.

Spekreepjes bakken
5

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de overige parmigiano reggiano en de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spekomelet

Spekomelet

met biologisch broodje en bieslook
Frisse salade

Frisse salade

met appel en komkommer
Truffel-friet met Parmigiano Reggiano als extra

Truffel-friet met Parmigiano Reggiano als extra

Bijgerecht | met truffelmayonaise en bieslook
Romige garnalencurry met pasta

Romige garnalencurry met pasta

met courgette, prei en Parmigiano Reggiano
Pizza bianca op flatbread met champignons

Pizza bianca op flatbread met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel
Baguette

Baguette

met zelfgemaakte kruidenboter
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Caesar-stijl salade als extra

Caesar-stijl salade als extra

Bijgerecht | Met truffeldressing, walnoten en parmigiano reggiano
Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met luxe rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen
Truffel-friet met parmigiano reggiano

Truffel-friet met parmigiano reggiano

Bijgerecht | met truffelmayonaise en bieslook
Modularity: Spekblokjes (100g)

Modularity: Spekblokjes (100g)

100 g
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Cheesy knoflookbrood als extra

Cheesy knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met cheddar en parmigiano reggiano
New York bagel met koudgerookte zalm

New York bagel met koudgerookte zalm

met kruidenroomkaas, zoetzure komkommer en ui
Veggie + protein: Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein: Linguine met spinaziepesto en kabeljauwfilet als extra

met geroosterde cherrytomaten en parmigiano reggiano
Veggie+protein - Courgette-preisoep met spekjes en chipolata als extra

Veggie+protein - Courgette-preisoep met spekjes en chipolata als extra

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnootstukjes, gebakken haricots verts en krieltjes
Kogelbiefstuk met kalfsjus

Kogelbiefstuk met kalfsjus

met parmezaan-truffelfrieten en sla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus