Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten
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Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, feta en gedroogde cranberry's

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

⅓ stuk(s)

Komkommer

70 gram

Freekeh

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

20 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gedroogde cranberry's

0.08 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)644 kcal
Energie (kJ)2697 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20 g
Vezels8.2 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Pour le freekeh (voir conseil), portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole avec 1/4 de bouillon cube de légumes par personne. Pendant ce temps, émincez l'oignon rouge en fines rondelles. Coupez les tomates cerises en deux et le concombre en petits dés.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle freekeh in dit recept. Kook eventueel wel alle freekeh zodat je het gemakkelijk de volgende dag voor een salade of soep kunt gebruiken.

Cuire et mélanger
2

Ajoutez le freekeh au bouillon et faites-le cuire 20 minutes à couvert. Égouttez-le et rincez-le sous l'eau froide. Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez les tomates, le concombre, 1/2 cc de coriandre moulue par personne, le vinaigre de vin blanc et l'huile d'olive vierge extra. Poivrez et salez à votre goût.

Caraméliser l'oignon
3

Faites chauffer la poêle à sec, à feu moyen-vif. Ajoutez-y l'oignon rouge et une bonne pincée de sel. Laissez chauffer 3 à 4 minutes. Remuez régulièrement pour ne pas qu'il brûle. Ajoutez ensuite l'huile d'olive, baissez le feu et faites caraméliser l'oignon rouge 6 à 8 minutes.

Préparer les garnitures
4

Retirez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les en lanières. Hachez grossièrement le persil. Concassez les pistaches.

Préparer le taboulé
5

Ajoutez le freekeh, l'oignon rouge, 2/3 des aromates fraîches au saladier. Mélangez bien. Poivrez et salez.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de pistachenoten en olijfolie rijk is aan onverzadigde plantaardige vetten? Goed voor je hart en bloedvaten doordat het je cholesterol verlaagt!

Servir
6

Servez la salade sur des assiettes. Émiettez la feta par-dessus. Garnissez des pistaches, du reste d'aromates fraîches et des canneberges séchées, puis arrosez d'huile d'olive verge extra à votre goût. Si vous aimez manger relevé, saupoudrez le tout d'un peu de flocons de chili à votre convenance. Attention : il est très fort !