topBanner
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, feta en gedroogde cranberry's

Lees meer

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:VeggieBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rode ui

250 g

Rode cherrytomaten

⅗ stuks

Komkommer

140 g

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen korianderzaad

20 g

Verse bladpeterselie en munt

35 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Pistachenoten

(BevatNoten)

25 g

Gedroogde cranberry's

½ stuks

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1.5 el

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Wittewijnazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2697 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels13 g
Eiwitten17 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie en de pistachenoten apart van elkaar grof.

5

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de feta boven de salade. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan ook met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op: ze zijn erg pittig!