Pikante stir-fry met champignons en zoete chilimayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante stir-fry met champignons en zoete chilimayo

Pikante stir-fry met champignons en zoete chilimayo

met rijst, courgette en pinda's

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuifje zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte kool en wortel

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

125 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2723 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels9.6 g
Eiwitten17.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Champignons bakken
2
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin. 
  • Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de knoflook, gemberpuree, Koreaanse kruidenmix, witte kool en wortel toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de champignons en courgette over de rijst.
  • Garneer met de pinda's en de gomasio.
  • Besprenkel met de zoete chilimayo. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.