Gemarineerde steak met stroganoffsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde steak met stroganoffsaus

Gemarineerde steak met stroganoffsaus

met salade en aardappelwedges

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne textuur.

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Champignons

200 gram

Aardappelwedges

0.13

Tomatenpuree

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Bloem

1 tl

Mosterd

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten55.2 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten47.3 g
waarvan suikers10 g
Vezels11.9 g
Eiwitten38.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie grof. Snijd de puntpaprika in dunne repen. Snijd de champignons in schijfjes. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Aardappelwedges bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelwedges en de rozemarijn toe en bak in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de bouillon (zie Tip). 

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Groenten bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de helft van de groenten uit de pan en bewaar apart. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten mee.

Saus maken
4

Voeg 1/2 el boter toe en laat smelten. Voeg vervolgens de bloem toe, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en de helft van de rodewijnazijn. Verlaag het vuur en roer de zure room en de helft van de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes indikken tot serveren.

Steak bakken
5

Verhit, als de aardappelwedges nog 10 minuten moeten bakken, 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Snijd ondertussen de little gem grof. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige mosterd en rodewijnazijn. Voeg de little gem en de apart bewaarde groenten toe en meng door de dressing. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en verdeel over de borden. Leg de aardappelwedges ernaast. Schenk de stroganoffsaus over het vlees en serveer met de salade. Garneer het gerecht met de peterselie.