Skip to main content
Biefstuk met romige paddenstoelensaus
Biefstuk met romige paddenstoelensaus

Biefstuk met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Allergenen:
Celery
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Champignons

90 gram

Conchiglie

75 gram

Culinaire room

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3263 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels7.1 g
Eiwitten41.7 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Kook water in een ruime pot voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. 

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie 14 - 16 minuten in de pot. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen. 

Biefstuk bakken
3

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Laat de boter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit de overige boter in de dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten al roerend. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en voeg dan de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. Verhit tot al het vocht verdampt is.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta mengen
5

Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Schep goed om en voeg vervolgens de culinaire room en het achtergehouden kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes reduceren, tot de saus indikt. Voeg de conchiglie toe en verhit het geheel nog 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de biefstuk in sneetjes. Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de pasta erover. Leg de biefstuksneetjes op de pasta en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes