Tijm en mosterd toch nog iets te heftig voor de kinderen? Voeg het dan alleen toe aan de borden van de volwassenen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
105 gram
Gekruide rundergehaktballetjes
½
Rode ui
2 takje(s)
Verse tijm
35 gram
Zongedroogde tomaten
125 gram
Veldsla
1 el
Roomboter
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak, als de roomboter heet is en niet meer sist, de gehaktballen eerst op hoog vuur rondom bruin en daarna 10 - 12 minuten op middelmatig vuur.
Snipper ondertussen de rode ui en ris de tijmblaadjes van de takjes. Bak de rode ui en de helft van de tijm meteen na het snijden met de gehaktballen mee.
Snijd de halfgedroogde tomaten klein en scheur de veldsla klein.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de mosterd, halfgedroogde tomaten en overige tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de veldsla toe.
Maak de jus als volgt: bewaar de gehaktballen bij de stamppot en houd dit afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de jus over de stamppot en serveer met de gehaktballen.