Skip to main content
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano

3.6
(2,5K)

Je maakt zelf een tomatensaus van o.a. pruimtomaten en zwarte balsamicoazijn. De bruine suiker zorgt ervoor dat de tomatensaus niet zo zuur is. Extra makkelijk: de gehaktballetjes zijn al door onze slager voorgedraaid en gekruid met Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en tijm.

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3

Gekruide rundergehaktballetjes

½

Ui

1

Knoflookteen

3

Pruimtomaat

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

40 gram

Andijvie en radicchio

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)851 kcal
Energie (kJ)3560.6 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten74 g
Vezels11 g
Eiwitten51 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Staafmixer
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Bak de gehaktballetjes bruin.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet.

Snipper de ui.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg balsamico toe voor de saus.
5

Bak de ui en knoflook in het bakvet in de wok of hapjespan met deksel 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, oregano, ⅔ van de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

6

Maak ondertussen een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng met de eikenbladslamelange en de helft van de grana padano in een saladekom.

7

Zet de pan met saus terug op het vuur. Roer de overige grana padano door de saus. Voeg de spaghetti en gehaktballetjes toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de spaghetti over de borden. Serveer de spaghetti met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders