Skip to main content
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano

3.6
(2,5 k)

Je maakt zelf een tomatensaus van o.a. pruimtomaten en zwarte balsamicoazijn. De bruine suiker zorgt ervoor dat de tomatensaus niet zo zuur is. Extra makkelijk: de gehaktballetjes zijn al door onze slager voorgedraaid en gekruid met Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en tijm.

Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

3

Boulettes de bœuf haché assaisonnées

½

Oignon

1

Gousse d'ail

3

Tomates prunes

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient: Gluten)

1 cc

Origan séché

40 g

Radicchio

25 g

Grana Padano râpé

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Cassonade

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories851 kcal
Énergie (kJ)3560.6 kJ
Graisses36 g
Graisses saturées13 g
Glucides74 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines51 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Mixeur plongeant
Bol
Assiette

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Bak de gehaktballetjes bruin.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet.

Snipper de ui.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg balsamico toe voor de saus.
5

Bak de ui en knoflook in het bakvet in de wok of hapjespan met deksel 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, oregano, ⅔ van de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

6

Maak ondertussen een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng met de eikenbladslamelange en de helft van de grana padano in een saladekom.

7

Zet de pan met saus terug op het vuur. Roer de overige grana padano door de saus. Voeg de spaghetti en gehaktballetjes toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de spaghetti over de borden. Serveer de spaghetti met de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes