Snelle eenpanspasta met gehaktballen

Snelle eenpanspasta met gehaktballen

Met romige tomatensaus en courgette

20 minuten
Lees meer

Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, het staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Rode paprika

6 stuks

Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes met basilicum

150 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

500 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3987 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Zout5.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

• Bereid de bouillon. • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes.

Bakken
Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. • Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. • Bak de ui, knoflook, courgette en rode paprika 2 – 3 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen.

Mengen
Mengen
3

• Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. • Weeg de casarecce af, voeg toe aan de soeppan en kook de casarecce in de saus, afgedekt, 5 – 6 minuten.

Serveren
Serveren
4

• Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de grana padano en de gehaktballen toe. • Roer goed door en laat het geheel nog 3 – 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. • Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige grana padano.