Skip to main content
Scandinavische salade met mosterdschol
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen

3.8
(1,3K)

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker bij visgerechten. Wij hebben dit keer voor schol gekozen, een zachte witvis. Schol, ook wel pladijs genoemd, is een platvis en heeft oranje stippen aan de bovenkant. Je bakt de schol mét het witte vel van de onderkant, zodat de dunne filet niet uit elkaar valt. Het vel kun je gewoon eten.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Komkommer

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Mesclun

1 stuk(s)

Scholfilet

(Bevat: Vis)

1 el

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2
2

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

3
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en ½ tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, de little gem en de dille door de dressing.

4
4

Dep de scholfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de scholfilet goed in met de overige mosterd, gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de scholfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

6
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterdschol. Garneer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders