Skip to main content
Rookworst met spruiten en spekreepjes
Rookworst met spruiten en spekreepjes

Rookworst met spruiten en spekreepjes

met stoemp en uienchutney

Seizoensingrediënt in je box! Spruiten zijn dé wintergroente: fris, voedzaam en vol van smaak. Lekker op koude dagen in hartige stoofschotels of knapperig geroosterd uit de oven.

Labels:
Seizoensingrediënt
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

75 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

½ stuk(s)

Varkensrookworst

40 gram

Uienchutney

20 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3271 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten69.3 g
waarvan suikers23 g
Vezels12.2 g
Eiwitten24 g
Zout3.6 g
Potassium1195 mg
Calcium36.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in 2 potten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel boven één pot het bouilonblokje en kook de aardappelen, wortel en ui 15 - 18 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Spruitjes koken
2
  • Snijd ondertussen de harde onderkant van de spruiten.
  • Haal de rookworst uit de verpakking.
  • Kook in de andere pot de spruitjes en rookworst, afgedekt, 6 - 8 minuten in de andere pot.
  • Haal de rookworst uit de pot en bewaar apart. Giet de spruiten af en spoel af met koud water.
Spruitjes bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 2 - 3 minuten krokant.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 4 - 6 minuten mee.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen, wortel en ui samen met een klontje boter en scheutje melk tot een grove puree.
  • Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stoemp over de borden. Leg de spruitjes en spekreepjes erbovenop.
  • Halveer de rookworst en leg naast de stoemp. Serveer met de uienchutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders