Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met patatjes en witloof

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2585 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de onderkant van de witloofstronken en snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witloof in dunne reepjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.

Witloof bereiden
2

Verdeel de witloof over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de witloofreepjes 5 - 8 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de witloof uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

Aardappelblokjes bakken
3

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten.

Peer bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een andere pan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 – 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de witloof en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe-kaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.