Griekse salade met gebakken feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? (Het juiste antwoord is: komkommer, tomaat, olijven, feta en rode ui.)

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Tomatentapenade

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3602 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Voeg de halve krieltjes toe en bak, afgedekt, 8 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten.
  • Haal van het vuur en meng er de tomatentapenade doorheen.
Salade maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes. Snijd de little gem in reepjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen (zie Tip).
  • Voeg alles toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Tip: Liever geen rauwe ui door de salade? Bak de rode ui dan mee met de feta in de volgende stap.

Feta bakken
3
  • Strooi de bloem in een diep bord. Snijd per persoon 2 stukken feta af van 25 gram.
  • Haal de stukken feta door de bloem, zodat ze volledig bedekt zijn met een laagje bloem.
  • Verhit 2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de feta toe aan de koekenpan zodra de olie goed heet is en bak de feta in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.
Serveren
4
  • Verdeel de gebakken krieltjes en de salade over de borden.
  • Serveer de gebakken feta op de salade.
  • Garneer de salade met de olijven.