Skip to main content
Risotto met pompoen en Brandt & Levie worst
Risotto met pompoen en Brandt & Levie worst

Risotto met pompoen en Brandt & Levie worst

met spinazie en Goudse kaas

Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.

Labels:
Ingrédient spécial
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Pompoenblokjes

75 gram

Risottorijst

100 gram

Spinazie

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels4.6 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.3 g
Potassium600.3 mg
Calcium115.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel de helft van de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om zodat hij rondom bedekt is.
  • Rooster de pompoen 20 - 25 minuten in de oven. 

Tip: Van de andere helft van de pompoen maak je een puree voor door de risotto. Je kunt er ook voor kiezen om alle pompoenblokjes in de oven te bakken. Sla dan stap 4 over.

Specerijen bakken
2
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de worst open en knijp het vlees eruit.
  • Verhit de boter met een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en het worstvlees 1 - 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de wittewijnazijn en voeg 1/3 van de bouillon toe.
Risotto maken
3
  • Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Pompoen koken
4
  • Breng ondertussen water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de overige pompoenblokjes, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht en giet af.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een zachte puree. 
  • Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Voeg, wanneer de risotto bijna gaar is, geleidelijk de spinazie toe en laat slinken.
  • Roer vervolgens de pompoenpuree en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6
  • Verdeel de risotto over diepe borden. 
  • Verdeel de geroosterde pompoenblokjes eroverheen.
  • Bestrooi met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders