Cheesy rigatoni al forno met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy rigatoni al forno met linzen

Cheesy rigatoni al forno met linzen

met basilicum en Parmigiano Reggiano

Receptontwikkelaar Chiara: "De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens: eenvoudige gerechten met vaak weinig ingrediënten. In dit recept gebruik je linzen in plaats van gehakt. Je gratineert de pasta in de oven ('al forno'), met 2 soorten kaas!"

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Soja, Mosterd)

½

Tomatenpuree

200 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3285 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten107.8 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels17.2 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Kook de pasta met de wortel 10 - 13 minuten (zie Tip).
  • Giet af, voeg toe aan een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden, de oregano en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat 12 minuten koken (zie Tip).
  • Voeg de linzen en de helft van het basilicum toe en kook 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de kazen.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het overige basilicum.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui