Skip to main content
Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus
Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk

Pindakaas is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten. Bovendien bevat het vezels, vitaminen en mineralen zoals vitamine E, magnesium en kalium. Brandstof en smaak in één!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Brede rijstnoedels

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

½ stuk(s)

Paprika

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

¼ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3601 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten68.6 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels14 g
Eiwitten27.6 g
Zout4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium346.8 mg
Calcium53.4 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water. Bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Groenten bakken
2
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui en de paprika 4 - 5 minuten.
  • Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de knoflook, de wortel en het gehakt toe aan de lente-ui en bak het gehakt in 3 minuten los.
Saus maken
3
  • Voeg de rodewijnazijn, honing, hoisinsaus, kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe aan het gehakt (zie Tip). Meng goed en kook nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg pikante rode saus en limoensap naar smaak toe. Bewaar de overige limoenpartjes apart ter garnering.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Voeg de noedels toe aan de sauteerpan en meng goed door de saus.
  • Serveer de stir-fry op borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders