Skip to main content
Zelfgemaakte ravioli met serranoham
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

25 gram

Mascarpone

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

20 gram

Serranoham

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2854 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels8.3 g
Eiwitten23.7 g
Zout1.3 g
Potassium366.7 mg
Calcium17 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Kom
Rasp
Grote pan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui en de tomaat in vieren. Pel de knoflookteen. Voeg de ui, tomaat, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, de helft van de olijfolie en de helft van de oregano toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.

Aubergine roosteren
2

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verdeel over de helft van een bakplaat met bakpapier, zodat er ruimte overblijft voor de ham. Besprenkel de aubergine met de overige olijfolie en strooi de overige oregano erover. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Rooster 10 minuten in de oven. Leg de helft van de ham op de andere helft van de bakplaat en bak samen nog 8 - 10 minuten.

Vulling maken
3

Breng water met een snuif zout aan de kook in een grote pot voor de ravioli. Rasp de Parmigiano Reggiano en voeg 3/4 toe aan een kom. Houd de overige Parmigiano Reggiano apart. Snijd de overige serranoham fijn. Meng in een kom de fijngesneden serranoham, de mascarpone en de bloem en breng op smaak met peper.

Ravioli maken
4

Snij de verse lasagnebladen in zes rechthoekige stukken per persoon. Verdeel 1 tl vulling over de helft van elke rechthoek, maar laat de randen vrij. Bestrijk de randen met water. Vouw het bovenste gedeelte om en druk de randen met een vork op elkaar, zodat de ravioli goed dicht zit. Voeg de ravioli voorzichtig toe aan de pot met water en kook in 4 - 5 minuten gaar.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde ui, tomaat, knoflook en de sappen van de geroosterde groenten toe aan een kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel 3/4 van de tomatensaus over de borden en beleg met 3/4 van de geroosterde aubergine. Leg de ravioli voorzichtig op de borden.

Serveren
6

Snijd het basilicum en de geroosterde serranoham fijn. Sprenkel de overige saus over de ravioli en leg de overige geroosterde aubergine erbovenop. Garneer met het basilicum, de serranoham en de overige Parmigiano Reggiano.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen