Skip to main content
Pulled chicken taco's met kimchi-aardappelen
Pulled chicken taco's met kimchi-aardappelen

Pulled chicken taco's met kimchi-aardappelen

met avocado, sesam-koolsla en cheddar

Kimchisaus is een pikante, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pikante smaak toe aan wokgerechten, marinades en dipsauzen.

Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Lente-ui

20 gram

Kimchisaus

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5236 kJ
Energie (kcal)1251 kcal
Vetten78.7 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels15.8 g
Eiwitten40.4 g
Zout3.7 g
Potassium452.5 mg
Calcium44.4 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven.

Koolsla maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de rode kool, witte kool en wortel met de sesamolie, wittewijnazijn en suiker. Snijd de koriander fijn en voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout, meng goed door en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Garnering bereiden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de helft van de limoen met een fijne rasp. Pers de helft van de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.

Pulled chicken bereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar het groene gedeelte apart ter garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, de knoflook en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelwedges uit de oven en voeg toe aan een serveerschaal. Meng in een kleine kom de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) met de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de aardappelwedges met de kimchimayonaise en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Serveren
6

Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de overige limoenmayonaise, de pulled chicken, de avocado, de geraspte cheddar, de koolsla en de limoenpartjes allemaal in aparte kommetjes. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer de kimchi-aardappelen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Vistrio met garnalenspies

Vistrio met garnalenspies

met bieslooksaus en gomasio
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Vegetarisch gehackt en croûte

Vegetarisch gehackt en croûte

met portobello en cranberrychutney
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Rustieke crackers met verse geitenkaas

Rustieke crackers met verse geitenkaas

met avocado en alfalfa
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Meergranenbeschuit met avocado, geitenkaas en tuinkers

Meergranenbeschuit met avocado, geitenkaas en tuinkers

avec du fromage de chèvre et du cresson
Rustieke crackers

Rustieke crackers

met verse geitenkaas, avocado en alfalfa
Pasta alla carbonara aux champignons

Pasta alla carbonara aux champignons

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla