Skip to main content
Krokante zeebaars met avocado

Krokante zeebaars met avocado

met pico de gallo en zoete aardappelwedges

4.7
(186)

Zeebaars is een zoutwatervis die qua smaak en textuur lijkt op kabeljauw. De vis bevat veel eiwitten, weinig calorieën en is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat: Vis)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

3 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4493 kJ
Energie (kcal)1074 kcal
Vetten71.6 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten33.9 g
Zout0.9 g
Potassium576.3 mg
Calcium33.1 mg
Iron1.2 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in dunne wedges. Meng de wedges in een kom met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
Beslag maken
2
  • Snipper de ui (zie Tip). Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de ui, tomaat, rode peper, de helft van de verse kruiden en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met een snuif zout.
  • Meng in een grote kom de bloem, de aangegeven hoeveelheid water, peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de panko met de overige verse kruiden.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan de laatste 2 - 3 minuten mee met de vis.

Vis bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Controleer of de pan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de vis te bakken.
  • Haal de vis door het bloembeslag en vervolgens door de panko. Leg de vis voorzichtig in de olie en bak de vis 2 - 3 minuten, of tot de vis goudbruin kleurt. Draai halverwege voorzichtig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Serveer de vis over borden en verdeel de pico de gallo eroverheen.
  • Leg de avocadoplakjes als een waaier ernaast op het bord. 
  • Serveer met de zoete-aardappelwedges en de citroenmayo.
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders